Welkom bij Stichting Alphen Taal

OPA

Elke derde zaterdag van de maand organiseert Alphen Taal het Open Podium van Alphen aan den rijn.

Op deze pagina vindt u aankondigingen en terugblikken van deze evenementen. Wilt u ook een plekje op ons Open Podium? Dat kan, mail naar info@alphentaal.nl

Je leest het goed, we houden ons open podium…op het water! 💦🎙 🛶

Voordragen vanaf een bootje, op de Rijn, en in de schaduw van het nieuwe gedicht van de Alphense Brug?

20 mei wordt het bruggedicht feestelijk geopend. Met onder andere een voordracht van de dichter die sinds kort dus écht megagroot op de brug staat, de stadsdichter, een praatje van de wethouder van cultuur, en nog héél veel meer poëtisch vuurwerk. Allemaal georganiseerd door Khabbaz.

Aansluitend mogen ónze dichters – in het thema van de Alphense Brug en de Oude Rijn – hun poëzie voordragen. Vanaf een bóót. Het publiek zit op de kade, en de dichter mag één voor één zijn gedicht voordragen. Op een boot, vanaf het water, met op de achtergrond het gloednieuwe, en net gepresenteerde bruggedicht.

Meld je aan! Belangrijke mededeling: We hebben maar beperkt ruimte, wat betekent dat we nog vijf aanmeldingen kunnen accepteren. Doordat we de oproep op verschillende kanalen plaatsen, kan het even duren voordat we hebben bepaald wie als eerste was. Laat gerust in een reactie weten of je wil voordragen.

Kijken mag natuurlijk altijd! 🥳🎉👀

LOCATIE: Rijnkade, aan de kant van restaurant Proto

TIJD: Feestelijke inauguratie bruggedicht: 13.30 tot 15.30 – Open Podium Alphen: 15.30 tot 16.30 –

THEMA VAN HET OPEN PODIUM: De Alphense Brug, de Oude Rijn, of water

Belangrijk: We houden ons open podium dus níet op onze vaste locatie in het Oude Raadhuis, maar buiten bij de Alphense brug, op de Rijnkade, tot dan!

(Foto: Josh Walet)

🚨 Open podium! 🚨
 
15 april organiseert Alphen Taal weer haar maandelijkse open podium. Koffie en thee zijn gratis, en het luisteren natuurlijk ook. Of durf jij het zelfs aan om voor te dragen? Je bent van harte welkom!